Blog

Bijvriendelijk beplanten voor bijendiversiteit met Bloeibogen-applicatie

Bijen hebben we nodig om onszelf in voedsel te kunnen voorzien. Maar hoe zit het met het het voedsel van de bijen? Bloeibogen geven ons het antwoord op deze vraag.

Lees artikel

Innovatieve methoden voor effectieve monitoring van invasieve exotische planten

In deze blog belichten we verschillende methodes om plantensoorten te monitoren, specifiek invasieve soorten. Lees meer over onze bevindingen en hoe deze inzichten de toekomst van exotenbeheer kunnen beïnvloeden.

Lees artikel

Exotenbestrijding met behulp van dronebeelden en Machine Learning voor verbeteren van biodiversiteit

De stikstofproblematiek heeft invloed op de biodiversiteit in ons landschap. Ecogoggle zet zich in om op innovatieve wijze bij te dragen aan een oplossing voor deze achteruitgang van onze Nederlandse natuur.

Lees artikel

De strijd tegen invasieve exoten: een uitdaging voor natuurbeheer

Onze biodiversiteit wordt bedreigd door invasieve exotische planten. In dit artikel leggen we uit waarom, belichten we het belang van monitoring en benaderen we hoe we invasieve soorten kunnen terugdringen.

Lees artikel

Het geheim van een goed AI model om vegetatie te herkennen

Wat komt er kijken bij het ontwikkelen van een AI model om vegetatie te herkennen? We nemen je mee door het proces in deze blog.

Lees artikel

Geautomatiseerde exotenherkenning in de Biesbosch

Wat is de optimale manier om Reuzenbalsemien in de Biesbosch in kaart brengen? In een pilotgebied van 2 km² hebben we verschillende technieken vergeleken; Het gebruik van drones, vliegtuigen en satellieten.

Lees artikel

Waarom een AI model inzetten om vegetatie te herkennen

Vier redenen van onze klanten waarom ze hebben gekozen om een AI model in te zetten voor vegetatieherkenning.

Lees artikel

Reuzenbalsemien mapping in de Biesbosch

Dit jaar hebben we in opdracht van de Provincie Zuid-Holland de invasieve plantensoort Reuzenbalsemien in de Biesbosch in kaart gebracht met ultra hoge resolutie beelden en AI. Lees verder voor de uitdagingen en successen van dit innovatieve project!

Lees artikel

Breng natuurmonitoring naar een hoger niveau: Innoveer zelf!

Natuurbeheer vanuit een ander perspectief. Hoe kun je met behulp van drones en artificiële intelligentie (AI) starten met efficiënter en pragmatisch natuurbeheer? Wil je weten hoe je dit moet aanvliegen? Lees dan verder.

Lees artikel

Geavanceerd vegetatiebeheer en natuurmonitoring

Deze blog gaat over geautomatiseerde biomonitoring. Doordat deze methode minder tijd kost kan de monitoring frequenter plaatsvinden en wordt meer inzicht verkregen.

Lees artikel

Kwaliteitsbepaling van natuurgebieden en de rol van AI

Een effectieve aanpak voor natuurbeheer begint met een nauwkeurige bepaling van de kwaliteit van natuurgebieden. In deze blog wordt ingegaan op essentiële aspecten van natuurkwaliteitsbepaling evenals de rol van AI in monitoring en gebiedsanalyse.

Lees artikel

Invasieve exoten langs de weg in beeld met kunstmatige intelligentie

Met kunstmatige intelligentie brengen we invasieve exoten in het hele land in kaart. Lees hoe we met scan- auto’s, boten en drones automatisch kaarten en analyses maken.

Lees artikel

Samen sterker: Ecogoggle en Aerial Intelligence bundelen krachten voor duurzame natuurmonitoring

We delen interessant nieuws: Ecogoggle en Aerial Intelligence bundelen krachten voor duurzame natuurmonitoring. Ter ere van deze samenwerking hebben wij een aantrekkelijke kortingsactie. Lees hier meer.

Lees artikel

Samen naar een groenere leefomgeving

Groene instanties en veelgebruikte termen: soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij hebben een overzicht gemaakt van een aantal organisaties die zich inzetten voor natuurherstel en natuurverbetering, en geven uitleg over veelgebruikte termen.

Lees artikel

Het stikstofprobleem

Hoe zit het nu eigenlijk? Wij geven een korte uitleg in deze blog over het stikstofprobleem en het effect op de natuur.

Lees artikel