Terug naar overzicht

Breng natuurmonitoring naar een hoger niveau: Innoveer zelf!

Image

Moderne natuurmonitoring

Digital twins van natuurgebieden

Drones zijn ideaal voor het vastleggen van gedetailleerde luchtfoto's van natuurgebieden, die vervolgens worden gecombineerd tot een gecorrigeerde orthofoto. Deze orthofoto corrigeert geometrische vervormingen, zoals schaalvariaties en hoekafwijkingen, om een nauwkeurige weerspiegeling, een Digital Twin, van het natuurgebied te creëren. Dit gehele proces staat bekend als drone mapping.

In een tijd waarin het behoud van onze kostbare natuurgebieden van het grootste belang is bieden drones en orthofoto's ons de mogelijkheid om een dieper inzicht te verkrijgen in deze natuurgebieden. Door gebruik te maken van artificiële intelligentie vindt automatische analyse en interpretatie plaats. Dit wordt remote sensing genoemd. Rimpelroos detecties Floralyze.nl 2019, 2020, 2021, 2022 Detecties van Rimpelroos in verschillende jaren. Bron: Floralyze

Meer inzicht

De genoemde technologieën stellen wetenschappers, onderzoekers en beleidsmakers in staat om meer gegevens te verzamelen en deze geautomatiseerd te analyseren. Dit ondersteunt besluitvorming en draagt bij aan het oplossen van complexe vraagstukken met betrekking tot natuurbehoud en -beheer. Remote sensing is niet alleen efficiënter, maar maakt ook het in kaart brengen van ontoegankelijke gebieden mogelijk. Bovendien kunnen gegevens op regelmatige basis worden verzameld, waardoor veranderingen en verspreiding van soorten in de loop van de tijd kunnen worden gevolgd. Dit is essentieel voor het identificeren van trends en het nemen van tijdige maatregelen. Meer over remote sensing en de keuze tussen het gebruik van satellieten, vliegtuigen of drones lees je hier.

Contact

Ecogoggle is gespecialiseerd op het gebied van drone mapping en remote sensing. Voor verdere informatie of om een offerte aan te vragen, kun je gerust contact met ons opnemen.

Houdt onze blog pagina in de gaten voor updates over onze projecten.

Terug naar overzicht